Bezoekersinformatie

Kom jij naar het WK Hockey Dames 2022 in het Wagener Stadion? Bekijk hier de belangrijkste bezoekersinformatie.

Tickets

Eventim is het enige officiële verkooppunt voor de wedstrijden van het WK Hockey die in het Wagener Stadion worden gespeeld. Koop je tickets daarom altijd via Eventim. Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden teruggenomen door de KNHB of Eventim. Ze mogen ook niet worden doorverkocht.

Voor een snelle toegangscontrole vragen we je om je tickets geprint mee te nemen en niet aan te bieden op je mobiel. Download en print je tickets voordat je naar het stadion gaat. Log op eventim.nl in via ‘Mijn Eventim’ en ga naar ‘Orderhistorie’, klik op ‘Nu de status bekijken’ en klik op je ordernummer. Vervolgens kun je het ticket printen. Het ticket dat je gekocht hebt, is een dagticket, dus je kunt bij alle wedstrijden zijn die er op die dag gespeeld worden.

Vragen over tickets? Neem contact op met het Customer Contact Center van Eventim via 0900-1353 (€0,60 p/m).

Mindervalide bezoekers

Het terrein is rolstoelvriendelijk. Je boekt een rolstoelplaats telefonisch bij Eventim via 0900-1353 (€0,60 p/m). Bij elke rolstoelplaats is ook een begeleidersplaats beschikbaar. Neem voor invalidenparkeerkaart contact op met evenementen@knhb.nl.

Faciliteiten

 • Je mag je hockeystick meenemen, om bijvoorbeeld zelf een balletje te slaan in het Hockey Skills Park.
 • Er is de mogelijkheid om iets te eten en drinken te kopen bij het stadion.
 • Betalen op het evenemententerrein doe je alleen met pinpas of creditcard.
 • Je mag een tas meenemen naar een wedstrijd.
 • Je mag eten en drinken voor eigen gebruik meenemen, met uitzondering van alcoholische drank.
 • Er zijn watertappunten aanwezig waar je je flesje bij kan vullen.
 • Dankzij onze partner ONVZ zijn er zonnebrandcrèmedispensers.

Hockey Skills Park

Kinderen van 5 tot 16 jaar kunnen op het Hockey Skills Park hun hockey skills perfectioneren en de strijd met elkaar aangaan. Zodra het terrein opengaat voor bezoekers opent het Hockey Skillss Park haar deuren. Het aanbod varieert zodat er voor iedere jonge hockeyfan wat te beleven is. Dus laat je kinderen hun hockeystick meenemen. Je vindt het Hockey Skills Park op veld 2.

Fluitclinics

Tijdens het WK worden er op alle wedstrijddagen mini fluitclinics gegeven door topscheidsrechters. Ben je als bezoeker aanwezig bij het WK en wil je de basis van het fluiten beter onder de knie krijgen? Doe dan (gratis) mee aan de fluitclinis die wij tussen de wedstrijden door organiseren. Je krijgt tips en tricks om de volgende keer nóg zelfverzekerder op het veld te staan! Iedereen die het leuk vindt is welkom. Heb je geen fluit? Geen probleem, wij regelen deze voor je.

De clinics vinden op onderstaande tijdstippen plaats op veld 3.

2 juli 15:30-16:00
2 juli 18:00-18:30
3 juli 18:00-18:30
5 juli 15:30-16:00
5 juli 18:00-18:30
6 juli 18:30-19:00
7 juli 18:30-19:00
9 juli 18:30-19:00
10 juli 14:30-15:00
12 juli 13:30-14:00
12 juli 16:00-16:30
12 juli 18:30-19:00

Stockey kleurplaatactie

Alle kinderen tot 10 jaar die naar het WK komen op een dag dat Nederland speelt, kunnen meedoen aan de Stockey kleurplaatactie. Meer informatie lees je hier.

Locaties

Wagener Stadion

Het adres van het Wagener Stadion is Nieuwe Kalfjeslaan 18 in Amstelveen. Alle tickets zijn geplaceerd. Alleen de hoofdtribune (Noord) is overdekt.

Parkeren
Indien mogelijk, adviseren we je om met de fiets of het openbaar vervoer naar het Wagener Stadion te komen. Kom je met de auto, zorg dan dat je beschikt over een parkeerticket. Je kunt je auto parkeren op P1 of bij de RAI Amsterdam, maar alleen met een parkeerticket. P1 is op loopafstand van het Wagener Stadion. Vanaf RAI Amsterdam worden pendelbussen ingezet naar het stadion.

Heb je een toegangsticket gekocht maar ben je vergeten een parkeerkaart te kopen? Via deze link bestel je alsnog een parkeerticket.

Let op! Heb je een parkeerkaart voor RAI Amsterdam, ruil deze bij de kassa van het Wagener Stadion DIRECT om voor een “Uitrijkaart RAI”!

De pendelbussen kunnen door iedereen gebruikt worden, dus ook reizigers die met het OV komen (NS RAI). De laatste pendelbus terug naar het parkeerterrein vertrekt om 23:15 uur vanaf het Wagener Stadion.

De pendelbussen van Amsterdam RAI (vanaf Entree C) beginnen te rijden op de volgende dagen en tijden:

 • Zaterdag 2 juli vanaf 12.00 uur
 • Zondag 3 juli vanaf 14.00 uur
 • Woensdag 6 juli vanaf 14.00 uur
 • Dinsdag 12 juli vanaf 10.00 uur

Openbaar vervoer
De bushalte op de hoek van de Kalfjeslaan en de Amstelveenseweg ligt ongeveer 5 min. lopen van het Wagener Stadion. De ingang naar het Wagener Stadion bevindt zich aan de Nieuwe Kalfjeslaan te Amstelveen. Voor het OV plan je op 9292ov.nl eenvoudig jouw eigen actuele route.

Meer informatie

Op de website vind je een lijst met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op via het contactformulier. Heb je op de locatie zelf een vraag? Ons team van vrijwilligers staat voor je klaar en helpt je graag.

Veelgestelde vragen