Wagener Stadion

Het WK Hockey Dames 2022 vindt plaats in zowel Spanje als Nederland. De poulewedstrijden van twee poules worden gespeeld in Spanje, waaronder de poule met de Spaanse dames. De andere twee poules worden gespeeld in Nederland (waaronder de poule met de Nederlandse Dames). Ook de cross-overs en kwartfinales worden over beide landen verdeeld. De halve finales en finales vinden plaats in Spanje.

De wedstrijden in Nederland worden gespeeld in het Wagener Stadion. Het Wagener Stadion is gebouwd in 1938 en is vernoemd naar de toenmalige voorzitter van Hockeyclub Amsterdam, Joop Wagener sr. Sinds 1980 is het stadion eigendom van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).

Het hockeystadion kent een rijke historie. Op hockey.nl lees je alles over het Wagener Stadion in de serie ‘Wagener Stadion Toen & Nu’. Bekijk de virtuele rondleiding door het Wagener Stadion.

Bereikbaarheid
Hier lees je alles over de bereikbaarheid van het Wagener Stadion.

Legenda

Stadion

Side events

Amsterdam

Als hoofdstad is Amsterdam het culturele en zakelijke centrum van Nederland, maar de stad heeft ook een indrukwekkende sportieve staat van dienst en kijkt er naar uit in de zomer van 2022 de beste hockeyers uit de wereld te ontvangen. Amsterdam is een levendige stad die elk jaar miljoenen dagjesmensen en internationale toeristen trekt. Amsterdam is altijd al een bruisende stad geweest. Er heerst een open en tolerante sfeer. De Amsterdammer ontvangt iedereen die de stad bezoekt met open armen. Het is een stad met een adembenemende grachtengordel, bijbehorende grachtenpanden, een rijk cultureel aanbod, prachtige architectuur en bijzondere historie.

De stad Amsterdam heeft een lange en indrukwekkende sportieve traditie. In 1928 ontving de stad de Olympische Spelen. Het in 2000 gerenoveerde Olympisch Stadion is een blijvende erfenis van dit evenement. Afgelopen decennia werden er in Amsterdam tal van internationale sportevenementen georganiseerd.