Route naar het Wagener Stadion

Auto

Vanaf Haarlem/Schiphol (A9)
Voor parkeren bij Amsterdam RAI: neem op de Ringweg A10 Zuid afslag 9 richting RAI Rivierenbuurt. Sla onderaan de afslag rechtsaf en volg de borden RAI 1-4.

Voor parkeren bij het Amsterdamse Bos: houd bij het knooppunt Badhoevedorp de A4 richting Amsterdam aan welke overgaat naar de ringweg A10 Zuid. Neem afslag Buitenveldert. Sla onderaan de afslag linksaf richting Amstelveen (Keizer Karelweg) en volg de borden P1.

Vanaf Utrecht (A2)
Voor parkeren bij Amsterdam RAI: houd aan het eind van de A2 de Ringweg A10 zuid richting Schiphol aan. Blijf op de afrit rijden die overgaat in de afrit naar afslag 9 Amsterdam Buitenveldert. Sla onderaan de afslag rechtsaf en volg de borden RAI 1-4.

Voor parkeren bij het Amsterdamse Bos: houd bij het knooppunt Holendrecht de A9 richting Haarlem/Schiphol/Amstelveen aan. Neem afslag 5 Amstelveen. Sla onderaan de afrit rechtsaf richting Stadshart/Noord (Keizer Karelweg) en volg de borden P1.

Parkeren

Iedereen die van plan is met de auto naar het WK Hockey Dames 2022 te komen, wordt aangeraden om van te voren een parkeerkaart aan te schaffen. Het gebied rondom het WK terrein is bestemd voor vergunninghouders, parkeren is hier dus niet mogelijk in de nabije omgeving. Heb je al tickets gekocht en heb je niet direct een parkeerkaart gekocht, dan kun je via deze link alsnog een parkeerticket bestellen. Er zijn twee mogelijkheden tot parkeren: het Amsterdamse Bos (P1) en de Amsterdam RAI.

Bij P1 in het Amsterdamse Bos zijn 500 à 600 plaatsen beschikbaar. Vanaf deze locatie loop je in ongeveer 10 minuten naar de entree van het WK terrein. Indien P1 de maximum capaciteit heeft bereikt, kun je alleen parkeerkaarten voor de Amsterdam RAI bestellen.

Vanaf Amsterdam RAI worden de bezoekers met pendelbussen naar het WK terrein vervoerd. Bij de kassa in de entreetent dien je direct na aankomst je parkeerkaart voor de RAI om te ruilen voor een uitrijkaart.

De pendelbussen kunnen door iedereen gebruikt worden, dus ook reizigers die met het OV komen (NS RAI). De laatste pendelbus terug naar het parkeerterrein vertrekt om 23:15 uur vanaf het Wagener Stadion.

De pendelbussen van Amsterdam RAI (vanaf Entree C) beginnen te rijden op de volgende dagen en tijden:

  • Zaterdag 2 juli vanaf 12.00 uur
  • Zondag 3 juli vanaf 14.00 uur
  • Woensdag 6 juli vanaf 14.00 uur
  • Dinsdag 12 juli vanaf 10.00 uur

Openbaar vervoer

De bushalte op de hoek van de Kalfjeslaan en de Amstelveenseweg ligt ongeveer 5 min. lopen van het Wagener Stadion. De ingang naar het Wagener Stadion bevindt zich aan de Nieuwe Kalfjeslaan te Amstelveen. Voor het OV plan je op 9292ov.nl eenvoudig jouw eigen actuele route.