FAQ

Heb je een vraag over de het WK Hockey Dames 2022? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen of wil je iets anders weten? Stuur je vraag dan naar ons toe via onderstaand formulier.

Algemeen

Wanneer vindt het WK Hockey Dames 2022 plaats?

Het WK Hockey Dames 2022 vindt plaats van 1 juli t/m 17 juli 2022.

Waar wordt het WK Hockey Dames 2022 gespeeld?

Het WK Hockey Dames 2022 vindt plaats in zowel Spanje als in Nederland. De wedstrijden in Nederland worden gespeeld in het Wagener Stadion in Amsterdam.

Wanneer wordt het wedstrijdschema bekend gemaakt?

De poule-indeling is op donderdag 17 februari 2022 bekend gemaakt. Het wedstrijdschema is gepubliceerd op 1 maart en vind je onder 'wedstrijden'.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Je mag eten en drinken meenemen, maar op het terrein zijn ook standjes waar je eten en drinken kunt kopen.

Gelden er coronamaatregelen?

Op dit moment gelden er geen coronamaatregelen. Vanaf het begin van de coronacrisis volgt de KNHB de richtlijnen van de overheid. Mochten er op het moment dat de wedstrijden plaatsvinden toch coronamaatregelen van kracht zijn, dan zullen wij deze opvolgen.

Hoe duurzaam is dit toernooi georganiseerd?

De KNHB heeft in haar visie 2026 ook een duurzaamheidsparagraaf opgenomen, inclusief bijpassende doelstellingen. Deze doelstellingen richten zich allereerst op winst die te behalen is samen met onze verenigingen, maar als koepelorganisatie geeft de KNHB vanzelfsprekend graag het goede voorbeeld wanneer zij een evenement organiseert. Bovendien biedt een evenement als het WK Hockey 2022 een grote kans om verenigingen mee te nemen in onze duurzaamheidsdoelstellingen. Zou dat niet een allereerste mooie legacy van het WK zijn? Ook de Provincie Noord-Holland en de Rijksoverheid onderschrijven deze doelstellingen.

Naast het creëren van een positief nalatenschap van het WK 2022 voor de maatschappij, neemt de KNHB ook haar verantwoordelijkheden als organisator op het gebied van duurzaamheid zeer serieus.

De KNHB vindt het belangrijk ook met dit toernooi te zorgen voor een zo klein mogelijke footprint terwijl het evenement wel moet blijven aansluiten op de wensen van de bezoekers. Het programmaboek is daarom vervangen door een gratis app. We hergebruiken bovendien het grid van de website en de app die gelanceerd zijn voor het EK 2021. Tevens levert de pers haar interviewverzoeken niet op papier maar digitaal aan, vragen we catering waar zo veel mogelijk te werken met verantwoorde disposables, en is het stadion en de het hoofdtribunegebouw volledig voorzien van LED-verlichting.

Op het terrein wordt met behulp van speciale afvalbakken het afval gescheiden. Gedurende de dag worden de looppaden schoongehouden en worden de prullenbakken tijdig geleegd.

Daarnaast vragen we bezoekers met het openbaar vervoer of de fiets naar de venue te komen. Kiest men toch voor de auto, dan vervoeren we de mensen bij voorkeur vanaf de RAI per pendelbus naar het Wagener Stadion en weer terug, waardoor de verkeersdrukte in de omgeving van het stadion, gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos zo beperkt mogelijk blijft.

Cateraars worden gevraagd aandacht te besteden aan duurzaamheid. We vragen hen goed na te denken wat er met voedsel en restafval gebeurt. Gedurende de nacht wordt met een kleiner aggregaat gewerkt voor de noodzakelijke stroom in plaats van alle grote aggregaten 24 uur te laten draaien.

Vrijwilligers krijgen bidons, welke ze kunnen vullen met kraanwater. Op het evenemententerrein zijn meerdere tappunten voor kraanwater, ook te gebruiken door het publiek.

Er ligt een nieuw blauw veld in het stadion, hoe zit dat?

De FIH verplicht het organiserende land het WK te laten spelen op een blauw hockeyveld, geleverd door de een van de partners van de FIH, Polytan. Vanwege de bestemmingsplannen in het Amsterdamse Bos, waarin het Wagener Stadion gelegen is, heeft de KNHB een verzoek ingediend om deze afwijkende kleur voor een korte periode toe te staan.
Na het toernooi wordt het nieuwe veld overeenkomstig de wet- en regelgeving verwijderd. De KNHB heeft echter met diverse partijen onderhandeld, waardoor het huidige groene veld én het nieuwe blauwe speelveld beiden hergebruikt kunnen worden:

Het huidige groene veld is verwijderd en als vervanger van één van de velden van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club geplaatst.

Het nieuwe blauwe veld wordt direct na het toernooi verwijderd uit het stadion en geplaatst bij hockeyvereniging Upward in Arnhem.

In het Wagener Stadion komt dan na het WK een nieuw groen veld te liggen (geleverd door KNHB supplier Greenfields). Daarmee is de KNHB voor de komende jaren weer verzekerd van een kwalitatief goede mat voor de internationale wedstrijden die in het Wagener Stadion gespeeld gaan worden.

Ticketverkoop

Wanneer start de kaartverkoop?

De kaartverkoop is gestart op 1 maart 2022.

Hoe kan ik voor tickets betalen?

Via Eventim kun je losse kaarten betalen met iDeal en creditcard.

Is het ticket voor één wedstrijd of voor alle wedstrijden op die dag?

Het is een dagticket dus je kunt bij alle wedstrijden zijn die er op die dag gespeeld worden.

Kan ik tijdens het toernooi het terrein verlaten en later op de dag terugkomen?

Het is mogelijk om het terrein te verlaten (uitscannen) en later terug te komen (inscannen).

Wanneer ontvang ik mijn toegangskaarten?

Je tickets kunnen gedownload worden via Mijn Eventim. Print je tickets van tevoren om zo snel mogelijk binnen te komen. Je kunt jouw Ticketdirect e-ticket via je pc of laptop altijd terugvinden op de website van Eventim. Log in via Mijn Eventim en ga naar ‘Orderhistorie’, klik op 'Nu de status bekijken' en klik op je ordernummer. Vervolgens kun je het ticket printen.

Ik heb tickets gekocht maar kan toch niet komen. Kan ik ze teruggeven?

Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden teruggenomen door de KNHB of Eventim. Ze mogen ook niet worden doorverkocht.

Er ging iets mis met de bestelling of de betaling via Eventim. Wat nu?

Neem contact op met het Customer Contact Center van Eventim via 0900-1353 (€0,60 p/m).

Kan ik mijn kaartjes ook ergens anders kopen?

Eventim is het enige officiële verkooppunt voor het Wk Hockey Dames 2022. Elders kunnen tickets aangeboden worden tegen onevenredig hoge prijzen. De KNHB kan hiervoor geen verantwoording nemen.

Kan ik ook voor een groep bestellen?

Wil je met een groep van meer dan 10 personen komen, dan kun je contact opnemen met de Afdeling Groepen van Eventim op 088–0112661 of groepsboeking@eventim.nl.

Zijn er in het Wagener Stadion rolstoelplaatsen en plaatsen voor begeleiders?

Er zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen met de Customer Service Center van Eventim via telefoonnummer 0900-1353 (€0,60 p/m).

Waar kan ik kaarten kopen voor wedstrijden die in Spanje plaatsvinden?

De kaartverkoop voor de wedstrijden in Spanje wordt georganiseerd door de Spaanse hockeybond. Wil je tickets bestellen voor de wedstrijden in Spanje, bezoek dan onze pagina over de kaartverkoop van de wedstrijden in Spanje. Dan kun je profiteren van een speciale aanbieding.

Let op: als Nederland of Spanje in hun poule nummer 2 of nummer 3 worden, dan worden de crossovers in het thuisland (respectievelijk Nederland of Spanje) gespeeld.

Moeten kinderen t/m 12 jaar een ticket kopen voor de hoofdtribune/tribune Zuid

Helaas hebben we geen speciale prijs voor kinderen op de hoofdtribune en zijn kinderen t/m 12 jaar ook verplicht om een kaart te kopen voor deze tribune.

Parkeren

Waar kan ik parkeren?

Het is mogelijk om parkeerkaarten aan te schaffen voor jouw bezoek aan de WK Hockey Dames in Amsterdam.

Op de dagen waarop Nederland niet speelt, kan er een parkeerkaart gekocht worden voor P1 (nabij het stadion). Deze parkeerplaats is op loopafstand van het Wagener Stadion.

Op de dagen waarop Nederland wel speelt, kan een parkeerkaart gekocht worden voor de Amsterdam RAI. Er worden pendelbussen ingezet van RAI Amsterdam naar het stadion. Bij de kassa in de entreetent dien je direct na aankomst je parkeerkaart voor de RAI om te ruilen voor een uitrijkaart.

Je bestelt jouw parkeerkaart direct bij de aankoop van je tickets. Heb je al tickets gekocht en heb je niet direct een parkeerkaart gekocht, dan kun je via deze link alsnog een parkeerticket bestellen.

Hoe kom ik met het OV naar het Wagener Stadion?

Voor het OV plan je je route eenvoudig via 9292ov.nl. De ingang naar het Wagener Stadion bevindt zich aan de Nieuwe Kalfjeslaan te Amstelveen. De bushalte op de hoek van de Kalfjeslaan en de Amstelveenseweg ligt ongeveer 5 min. lopen van het Wagener Stadion.

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Wil je een parkeerticket kopen voor een mindervalide, koop dan een parkeerkaart voor de dag dat je naar het WK Hockey Dames komt. Dit kan direct met het bestelproces voor de tickets. Deze parkeerkaart kun je inruilen voor een mindervalide parkeerkaart door een mail te sturen naar evenementen@knhb.nl. Zodra de parkeertickets beschikbaar zijn, sturen wij deze zo snel mogelijk naar je toe.

Ik ben vergeten een parkeerticket te kopen. Waar kan ik dat alsnog doen?

Je bestelt jouw parkeerkaart direct bij de aankoop van je tickets. Heb je al tickets gekocht en heb je niet direct een parkeerkaart gekocht, dan kun je via deze link alsnog een parkeerticket bestellen.

Vrijwilligers

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Voor hoeveel dagen word ik geacht mij op te geven?

De organisatie heeft een sterke voorkeur voor vrijwilligers die de gehele periode beschikbaar zijn. Bovendien geeft de organisatie voorrang op posities aan vrijwilligers die aangeven elke dag beschikbaar te zijn. De minimale beschikbaarheid is vijf dagen.

Wat zijn mijn tijden als vrijwilliger?

We werken met één shift gedurende de dag. De tijden zijn afhankelijk van de openingstijden van het complex.

Word ik betaald voor mijn inzet?

Nee, vrijwilligers worden niet betaald.

Krijg ik een kledingpakket?

Ja, er wordt een kledingpakket ter beschikking gesteld.

Worden er maaltijden verstrekt?

Ja, voor eten en drinken wordt gezorgd. Afhankelijk van de tijden ontvang je lunch en/of een warme maaltijd voorzien van (non-alcoholische) drankjes.

Mag ik met mijn accreditatiepas wedstrijden bezoeken?

Vrijwilligers ontvangen een accreditatiepas die toegang geeft tot het stadion. Uiteraard wordt verwacht dat deze alleen wordt gebruikt tijdens de pauze van de vrijwilliger. Op dagen dat een vrijwilliger niet werkt, is de accreditatie geen geldig toegangsbewijs.

Heb je een andere vraag?