FAQ

Heb je een vraag over de het WK Hockey Dames 2022? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen of wil je iets anders weten? Stuur je vraag dan naar ons toe via onderstaand formulier.

Algemeen

Wanneer vindt het WK Hockey Dames 2022 plaats?

Het WK Hockey Dames 2022 vindt plaats van 1 juli t/m 17 juli 2022.

Waar wordt het WK Hockey Dames 2022 gespeeld?

Het WK Hockey Dames 2022 vindt plaats in zowel Spanje als in Nederland. De wedstrijden in Nederland worden gespeeld in het Wagener Stadion in Amsterdam.

Wanneer wordt het wedstrijdschema bekend gemaakt?

De poule-indeling is op donderdag 17 februari 2022 bekend gemaakt. Het wedstrijdschema is gepubliceerd op 1 maart en vind je onder 'wedstrijden'.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Je mag eten en drinken meenemen, maar op het terrein zijn ook standjes waar je eten en drinken kunt kopen.

Gelden er coronamaatregelen?

Op dit moment gelden er geen coronamaatregelen. Vanaf het begin van de coronacrisis volgt de KNHB de richtlijnen van de overheid. Mochten er op het moment dat de wedstrijden plaatsvinden toch coronamaatregelen van kracht zijn, dan zullen wij deze opvolgen.

Ticketverkoop

Wanneer start de kaartverkoop?

De kaartverkoop is gestart op 1 maart 2022.

Hoe kan ik voor tickets betalen?

Via Eventim kun je losse kaarten betalen met iDeal en creditcard.

Is het ticket voor één wedstrijd of voor alle wedstrijden op die dag?

Het is een dagticket dus je kunt bij alle wedstrijden zijn die er op die dag gespeeld worden.

Kan ik tijdens het toernooi het terrein verlaten en later op de dag terugkomen?

Het is mogelijk om het terrein te verlaten (uitscannen) en later terug te komen (inscannen).

Wanneer ontvang ik mijn toegangskaarten?

Je tickets kunnen gedownload worden via Mijn Eventim. Print je tickets van tevoren om zo snel mogelijk binnen te komen. Je kunt jouw Ticketdirect e-ticket via je pc of laptop altijd terugvinden op de website van Eventim. Log in via Mijn Eventim en ga naar ‘Orderhistorie’, klik op 'Nu de status bekijken' en klik op je ordernummer. Vervolgens kun je het ticket printen.

Ik heb tickets gekocht maar kan toch niet komen. Kan ik ze teruggeven?

Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden teruggenomen door de KNHB of Eventim. Ze mogen ook niet worden doorverkocht.

Er ging iets mis met de bestelling of de betaling via Eventim. Wat nu?

Neem contact op met het Customer Contact Center van Eventim via 0900-1353 (€0,60 p/m).

Kan ik mijn kaartjes ook ergens anders kopen?

Eventim is het enige officiële verkooppunt voor het Wk Hockey Dames 2022. Elders kunnen tickets aangeboden worden tegen onevenredig hoge prijzen. De KNHB kan hiervoor geen verantwoording nemen.

Kan ik ook voor een groep bestellen?

Wil je met een groep van meer dan 10 personen komen, dan kun je contact opnemen met de Afdeling Groepen van Eventim op 088–0112661 of groepsboeking@eventim.nl.

Zijn er in het Wagener Stadion rolstoelplaatsen en plaatsen voor begeleiders?

Er zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen met de Customer Service Center van Eventim via telefoonnummer 0900-1353 (€0,60 p/m).

Waar kan ik kaarten kopen voor wedstrijden die in Spanje plaatsvinden?

De kaartverkoop voor de wedstrijden in Spanje wordt georganiseerd door de Spaanse hockeybond. Wil je tickets bestellen voor de wedstrijden in Spanje, bezoek dan onze pagina over de kaartverkoop van de wedstrijden in Spanje. Dan kun je profiteren van een speciale aanbieding.

Let op: als Nederland of Spanje in hun poule nummer 2 of nummer 3 worden, dan worden de crossovers in het thuisland (respectievelijk Nederland of Spanje) gespeeld.

Moeten kinderen t/m 12 jaar een ticket kopen voor de hoofdtribune/tribune Zuid

Helaas hebben we geen speciale prijs voor kinderen op de hoofdtribune en zijn kinderen t/m 12 jaar ook verplicht om een kaart te kopen voor deze tribune.

Parkeren

Waar kan ik parkeren?

Het is mogelijk om parkeerkaarten aan te schaffen voor jouw bezoek aan de WK Hockey Dames in Amsterdam.

Op de dagen waarop Nederland niet speelt, kan er een parkeerkaart gekocht worden voor P1 (nabij het stadion). Deze parkeerplaats is op loopafstand van het Wagener Stadion.

Op de dagen waarop Nederland wel speelt, kan een parkeerkaart gekocht worden voor de Amsterdam RAI. Er worden pendelbussen ingezet van RAI Amsterdam naar het stadion. Bij de kassa in de entreetent dien je direct na aankomst je parkeerkaart voor de RAI om te ruilen voor een uitrijkaart.

Je bestelt jouw parkeerkaart direct bij de aankoop van je tickets. Heb je al tickets gekocht en heb je niet direct een parkeerkaart gekocht, dan kun je via deze link alsnog een parkeerticket bestellen.

Hoe kom ik met het OV naar het Wagener Stadion?

Voor het OV plan je je route eenvoudig via 9292ov.nl. De ingang naar het Wagener Stadion bevindt zich aan de Nieuwe Kalfjeslaan te Amstelveen. De bushalte op de hoek van de Kalfjeslaan en de Amstelveenseweg ligt ongeveer 5 min. lopen van het Wagener Stadion.

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Wil je een parkeerticket kopen voor een mindervalide, koop dan een parkeerkaart voor de dag dat je naar het WK Hockey Dames komt. Dit kan direct met het bestelproces voor de tickets. Deze parkeerkaart kun je inruilen voor een mindervalide parkeerkaart door een mail te sturen naar evenementen@knhb.nl. Zodra de parkeertickets beschikbaar zijn, sturen wij deze zo snel mogelijk naar je toe.

Vrijwilligers

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Voor hoeveel dagen word ik geacht mij op te geven?

De organisatie heeft een sterke voorkeur voor vrijwilligers die de gehele periode beschikbaar zijn. Bovendien geeft de organisatie voorrang op posities aan vrijwilligers die aangeven elke dag beschikbaar te zijn. De minimale beschikbaarheid is vijf dagen.

Wat zijn mijn tijden als vrijwilliger?

We werken met één shift gedurende de dag. De tijden zijn afhankelijk van de openingstijden van het complex.

Word ik betaald voor mijn inzet?

Nee, vrijwilligers worden niet betaald.

Krijg ik een kledingpakket?

Ja, er wordt een kledingpakket ter beschikking gesteld.

Worden er maaltijden verstrekt?

Ja, voor eten en drinken wordt gezorgd. Afhankelijk van de tijden ontvang je lunch en/of een warme maaltijd voorzien van (non-alcoholische) drankjes.

Mag ik met mijn accreditatiepas wedstrijden bezoeken?

Vrijwilligers ontvangen een accreditatiepas die toegang geeft tot het stadion. Uiteraard wordt verwacht dat deze alleen wordt gebruikt tijdens de pauze van de vrijwilliger. Op dagen dat een vrijwilliger niet werkt, is de accreditatie geen geldig toegangsbewijs.

Heb je een andere vraag?